lauantai 3. lokakuuta 2015

Grégoire Polet - Väreilevä kaupunki

Kuusi päivää, risteäviä elämiä, kuolema ja sattumanvaraisia kohtaamisia. Kaupunki pullollaan elämää, ihmisiä ja pieniä kohtalon oikkuja, joiden lomaan punoutuu suuria päätöksiä. 

Kirjan idea oli hyvä. Mitä kaikkea kuudessa päivässä voi tapahtua ihmisille ja kuinka sama asia näyttäytyy eri näkökulmista. Silti en oikein saanut otetta kirjasta. Poukkoileva juoni sai henkilöt sekoittumaan toisiinsa ja tarinat tuntuivat väkisinkin menevän väärällä tavalla ristiin. Liekö vika sitten lukijassa ja hänen käsityskyvyssään, mutta en kyllä oikeasti lopulta pysynyt kärryillä kuka kukin oli ja mikä hänen suhteensa oli muihin henkilöihin. Myöskin henkilöiden historiat tuntuivat jotenkin sekoittuvan, niin ettei juoni oikein pysynyt koossa. 
 
Piti käyttää aikaa miettimiseen kenen tytär tai isä tai puoliso tämä tyyppi nyt taas sitten olikaan ja miten hänen tekemisensä liittyi siihen, mitä seuraavassa kappaleessa tapahtui. Ei välttämättä mitenkään, sillä tarinat risteilivät lukujen ja jopa kappaleiden sisällä kuin solmuun mennyt lankavyyhti.

Lukukokemus oli sekava, en oikeastaan pitänyt kirjasta, mutta luinpa sen nyt loppuun, kun kerran aloitin. Tähän päättyi myös kirjasarjojen teemakuukausi. Tästä on hyvä jatkaa jollain aivan muulla. Ehkä jopa kauhua lähestyvän halloweenin kunniaksi..?

2 kommenttia: