keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Lee Child - Painostaja

Olen näiden äijäkirjojen kanssa hieman vieraalla maalla. Ei toiminnassa ole mitään pahaa, mutta on vaikeaa virittyä samalle aaltopituudelle kirjan kanssa. En vain saa riittävästi lukiessani toiminta/dekkaripläjäystä, johon tämäkin kirja lukeutuu. Jokin tietty haaste mielikuvitukselle puuttuu, kun kaikki on kerrottu niin kovin tarkoin. Kyllähän toki tällaisella kirjallisuudella saa heitettyä aivot narikkaan aivan täydellisesti.

Haastavaa kertoa tai arvioida oikeastaan mitenkään lukukokemusta, kun kirja oli vain rentoutumisen keino ja tapa paeta hetkeksi omia ajatuksia. Haastavampi kirja olisi todennäköisesti mennyt verkkokalvoilta suoraan mappi ööhön. Tämmöiseen kirjaan ei vaadita niin suurta keskittymisen hetkeä. Jos pari sivua menee harakoille, ei juoni ehdi kärsiä niin paljon osumaa, että pitäisi lukea edellinen luku uusiksi. 

Silkkaa ajankulua. En oikein muuta osaa sanoa. Pahoittelen, jos joku Child-fani tästä pahoittaa mielensä. Ei vain ole minun palani kakkua tämä kirjallisuuden osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti